Välkommen till Sveriges Guidebyrå

Hållbar ledarskapsutveckling med naturen som arena

Hitta utbildningKlätterkurserKontakta oss

Upplägg och struktur

För att nå bästa resultat diskuterar vi gemensamt viken typ av utbildning som lämpar sig bäst för era utmaningar och behov. Vi gör alltid individuella upplägg anpassade för just er grupp.

Gruppstorlek

För att kunna arbeta med effektiv grupputveckling bör grupperna inte vara för stora. Om målet är att skapa eller utveckla ett team arbetar vi vanligtvis med grupper på 6-12 personer.  

Om målet däremot är att skapa en medvetenhet om gruppdynamik och/eller ledarskap och få verktyg för att kunna arbeta vidare med, kan vi ibland arbeta med något större grupper.

Omfattning och tid

Vår ambition är att skapa varaktig förändring för de grupper vi arbetar med. Vi föredrar och rekommenderar därför utbildningar som pågår under en längre tid, gärna tre till fem dagar. Grupprocesser och förändringsarbete tar tid och ett välfungerande team skapas inte på några timmar.  

För företag och organisationer som är intresserade av ett långsiktigt förändringsarbete erbjuder vi program som innefattar kursdagar under flera olika tillfällen under ett eller flera år. För att få en uppfattning om vad man kan förvänta sig att få ut av våra utbildningar ger vi här några fingervisningar:

  • En dagUnder en dags utbildning eller föreläsning kan gruppmedlemmar bli medvetna om grundläggande gruppdynamiska principer och få en introduktion i ledarskapsutveckling. Man kan dock inte förvänta sig några större förändringar i en grupps effektivitet.
  • Tre dagarPå tre dagar kan en grupprocess inledas på allvar och gruppmedlemmar kan bli medvetna om egna beteenden och hur gruppen fungerar. Gruppmedlemmarnas förmåga att samarbeta kommer troligen att förbättras märkbart.
  • Fem dagarEfter fem dagar är gruppen på god väg i sin grupprocess och deltagarna har skaffat sig medvetenhet och verktyg för att fortsätta processen även efter kursen. Gruppmedlemmarna är oftast samarbetsinriktade och måna om varandra. Gruppens effektivitet har i de flesta fall utvecklats betydligt.a/span>
  • Löpande arbete under längre tidUnder ett program som sträcker sig över längre tid med flera träffar kan vi stödja en grupp genom samtliga utvecklingsfaser för att skapa en effektiv och optimalt fungerande grupp som arbetar som ett team. Denna process kan ta allt från ett par månader till mer än ett år.

Plats för utbildningen

Vi arbetar i hela Sverige och även utomlands. Några områden tycker vi fungerar speciellt bra och vi återkommer gärna till platser som Blekinge skärgård, Bohuslän, Stockholms skärgård och den vackra halvön Kullaberg i Skåne. Andra länder som vi har erfarenhet av att arbeta i är Spanien, England, Turkiet och Norge.

Mat, boende och transport

Mat och boende bestämmer vi tillsammans med er – upplägget anpassas så långt det är möjligt efter era önskemål. Det kan röra sig om allt från enkelt boende i tält eller vindskydd till sovplatser på vandrarhem eller hotell. Ibland skapar vi boendepaket som kombinerar ett enkelt boende och matlagning i naturen med bekvämt inomhusboende och ett högklassigt kök. Dessa kontraster är ofta mycket uppskattade.

För att säkerställa att vi får så mycket som möjligt ut av vårt samarbete arbetar vi med företag som är specialiserade på logistiklösningar för grupper för att ta hand om just dessa bitar.

Samarbetspartner

Vi har ett nära samarbete med eventföretaget Adventura som har mångårig erfarenhet av att paketera kompletta upplevelser med allt från aktiviteter till mat, boende och transporter för grupper från företag och organisationer.