Välkommen till Sveriges Guidebyrå

Hållbar ledarskapsutveckling med naturen som arena

Hitta utbildningKlätterkurserKontakta oss

Skolor

Vi riktar oss till gymnasieskolor, högskolor och universitet där vi kan utbilda lärare och undervisa elever. Precis som i våra andra utbildningsområden står outdoor-området i fokus och vi erbjuder bland annat ledarskapsutveckling, färdighetsträning och prova på-upplevelser.

Vi som driver Sydsveriges Guidebyrå, Christian Persson och Paul Nilson, är legitimerade lärare. Beroende på skolform och kurs så skapar vi ett innehåll som ligger i linje med kursmål och era behov.

Läs mer

SSGB Skolor - Amanda och Maja klättrar
Personer som paddlar kajak

Upplägg och struktur

För att nå bästa resultat diskuterar vi gemensamt viken typ av utbildning som lämpar sig bäst för era utmaningar och behov. Vi gör alltid individuella upplägg anpassade för just er grupp.

Läs mer

Vårt arbetssätt

Vårt arbetssätt bygger på forskning som visar att man genom att flytta en grupp från den vanliga arbetsmiljön uppnår flera positiva effekter och skapar en situation som främjar utveckling.

Upplevelsebaserad inlärning ute i naturen – i verkliga, utmanande situationer – bidrar till djupare förståelse för både enskild och gemensam utveckling. Arbetssättet är effektivt för både grupp- och ledarutveckling.

Läs mer

SSGB Arbetssätt - klättring på berg